STUDENTI ETNOLOGIJE IZ POLJSKE MEDJU NAMA

Od 10. do 15.09.2019. godine Nacionalni savet poljske nacionalne manjine u Ostoji─çevu posetila je grupa studenata sa ┼áleskog univerziteta Instituta etnologije i kulturne antropologije iz mesta ─će┼íin u Poljskoj, predvo─Ĺena prof. dr Katarinom Marcol. Sa  njima u grupi je bio i predstavnik Poljske Akademije nauka iz Krakova.

Vr┼íena su istra┼żivanja na terenu sa ─Źlanovima poljske nacionalne manjine, a predmet interesovanja su uklju─Źivala istra┼żivanja u vezi identiteta, pripadnosti, obi─Źaja, jezika, kulture, problema i dru┼ítvene odnose interetni─Źkih zajednica me┼ítana Ostoji─çeva.

Grupa je bila u celodnevnoj poseti Novom Sadu, pro┼íetali su se centrom Novog Sada i tom prilikom su posetili zna─Źajnija mesta, kao ┼íto su: Matica srpska, Muzej Vojvodine, Rimokatoli─Źku crkvu, Dunavski park i drugo. Na kraju su uz pratnju turisti─Źkog vodi─Źa obi┼íli Muzej grada Novog Sada, Petrovaradinsku tvr─Ĺavu i podzemne vojne galerije.

Koordinaciju i organizaciju njihovog vi┼íednevnog boravka vodio je predsednik Odbora za informisanje Geza Poljak, koji je bio i njihova pratnja na terenskim istra┼żivanjima i kretanjima.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top