Projekcija filma “Još smo tu”

Kreativna grupa „Tačke gledišta”, na čelu sa Andžejem Drobikom – rediteljem, a u pratnji Angelike Dončev i Adama Dončeva, koji su vredno radili na pripremi filma, predstavila je svoje ostvarenje “Još smo tu”. Ovaj dugometražni dokumentarni film govori o životu Poljaka u Ostojićevu danas, čiji su se preci doselili na ove prostore polovinom 19. veka.

Projekcija filma odigrala se najpre u Beogradu, 24.09.2019. godine u organizaciji Ambasade Republike Poljske, gde su goste iz Poljske dočekali konzul Pavel Sokolovski i Otpravnik poslova Republike Poljske Andžej Kinđuk. Sa umetnicima koji su radili na filmu doputovao je i gradonačelnik Visle Tomaž Bujok i njegov sekretar Silvester Foltin. Kao predstavnik Nacionalnog saveta poljske nacionalne manjine, uvažene goste iz Poljske pratio je Pal Mesaroš, član Izvršnog odbora.

Dana 25.09.2019. godine “Tačke gledišta” i uvaženi predstavnici Visle doputovali su u Ostojićevo, gde su srdačno dočekani od strane predstavnika Nacionalnog saveta poljske nacionalne manjine. Projkecija filma “Još smo tu” održana je pred punom salom Omladinskog doma na veliku radost ne samo Poljaka iz Ostojićeva, već i ostalih meštana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top