Koncert pijaniste marcina dominika gluha

Marcin Dominik Gluh je na┼í gost iz Kraljevine ┼ávedske, pijanista solista, kamerni muzi─Źar, baletski pijanista i operski tutor, dirigent, kulturni antropolog i kompozitor.

Ro─Ĺen je 7. maja 1973. u Var┼íavi. Studirao je na Muzi─Źkoj akademiji u Var┼íavi, u Republici Poljskoj. Od 1997. ┼żivi u ┼ávedskoj u Geteborgu. Te─Źno govori engleski i ┼ívedski, francuski i ruski. U godinama od 2002-2007. sara─Ĺivao je sa Poljskim institutom u ┼átokholmu, Rimu i Pragu, ┼ívedskom protestantskom crkvom u Berlinu, Nici, Parizu i Palma de Majorci.

U umetni─Źkoj sezoni 2006-2007. bio je gostuju─çi pijanista i horovo─Ĺa Muzi─Źkog pozori┼íta ÔÇ×RampaÔÇŁ u Targoveku u Var┼íavi. U periodu 2004-2006. bio je pijanista u Monte Karlu u baletu u Monaku. Sa ovim ansamblom nastupao je u ┼áangaju, Pekingu, Francuskoj, u Sevilji, u Monaku, u Nema─Źkoj, Meksiku, Nju Orleansu i u brojnim drugim svetskim metropolama.

Na koncertu koji je odr┼żan u prostorijama O┼á “Dr Tihomir Ostoji─ç” su bili prisutni gosti iz Op┼ítine ─îoka, nastavnici, me┼ítani, u─Źenici. U repertoaru slavnog pijaniste bili su ─Źuveni kompozitori kao ┼íto su: ┼áopen, Berseuse, J. Zarebski, L. Veiner, M. Surzinski, A. Vronski, M. Milojevi─ç, V. Lutoslavski Bucolisc.

Scroll to Top